100% återvinningsbar och miljövänlig!

Vår mosaik tillverkas av högkvalitativt återvunnet glas från andra industrier. Fabriken använder ett helt rent och miljövänligt produktionssystem, utan vatten, naturliga mineralpigment och elektriska ugnar som inte släpper ut skadliga gaser.

Mosaiken är icke-porös, resistent och tålig mot svamp, mögel och bakterier. Ett hygieniskt och allergihämmande material, motståndskraftigt mot kemiska medel och desinfektionsmedel, lätta att rengöra, och helt oföränderligt över tid med en genomsnittlig livslängd på 30 till 40 år!

Resultatet är en produkt som är 100% återvinningsbar och miljövänlig, med ett stort mervärde!

Likhet kakel & klinker

Glasmosaik har liknande egenskaper som kakel och klinker, men är ett mer arbetat och konstnärligt material.

Det erbjuder en mer levande yta samt mer färg och lyster, är av hög kvalitet och smidig att montera såväl inomhus som utomhus.

Vad är glasmosaik?

Glasmosaik består av kvarts, fältspat, soda, aska, färgpigment samt komponenter för glans och spegeleffekt.

Allt smälts samman i hög temperatur till en flytande glasmassa. Massan hälls sedan ut i formar som stelnar till färdiga mosaikbitar. Dessa små plattor i glas skiftar i underbara färger och nyanser.


Varje ark glasmosaik är unikt! 

Glasmosaiken levereras monterat på ark vilket ger ett ytterst levande, följsamt material att även fästa på böjda ytor och runda konstruktioner.

Inget mosaikark är det andra likt, du får ett fulländat och ultimat levande material där varje bit är unik! Varje bit av glas kontrolleras, de som är trasiga, defekta eller felplacerade sorteras bort eller justeras för hand.

Därefter sammanfogas glasmosaikbitar maskinellt med ett termopolymeradditivt material (HT-K) som fixerar mosaikbitar till ett mosaikark. Fixeringen blir extremt motståndskraftigt och anpassar sig perfekt till alla typer av ytor. HT-K garanterar oöverträffade hållbarhetsresultat på lång sikt, ger stora besparingar när det gäller tid och pengar, både vid installation och reparation.

Målet är högsta variation på färdigt mosaikark för att ge maximalt liv till dina ytor.


Greenbuilding med fokus på hållbarhet!

Våra fäst- och fogmassor är ECO och miljöcertifierade. De har naturliga egenskaper för att förhindra uppkomst och spridning av bakterier eller svamp (mögel). Du slipper använda giftiga och skadliga regöringsmedel i hemmet och skapar en mer hälsosam miljö med starkare skydd och livslängd.

  • Fritt från lösningsmedel
  • Mycket låga utsläpp av flyktiga organiska ämnen
  • Låg miljöpåverkan, koldioxidhalten (CO2) är lägre än 250g/kg
  • Består av minst 60% naturmaterial och mer än 30% återvunnet material
  • För ett grönare och mer klimatvänligt byggande

Kvalitet specifikation

Halksäkerhets test

Pack data

Tillagd i varukorgen