Glasmosaik och dess egenskaper

Varje ark glasmosaik är unikt! Inget mosaikark är det andra likt, du får ett fulländat och ultimat levande material där varje bit är unik! Varje bit av glas kontrolleras, de som är trasiga, defekta eller felplacerade sorteras bort eller justeras för hand. Därefter sammanfogas glasmosaikbitar maskinellt med thermopolymer fixering till ett mosaikark.

Målet är högsta variation på färdigt mosaikark för att ge maximalt liv till dina ytor.

Likhet kakel & klinker

Glasmosaik har liknande egenskaper som kakel och klinker, men är ett mer arbetat och konstnärligt material. Det erbjuder en mer levande yta samt mer färg och lyster, är av hög kvalitet och smidig att montera såväl inomhus som utomhus. Det levereras monterat på ark vilket ger ett ytterst levande, följsamt material att även fästa på böjda ytor och runda konstruktioner.

Vad är glasmosaik?

Glasmosaik är skapad av kvarts, fältspat, soda, aska, färgpigment samt mönsterkomponenter (för glans och spegeleffekt) som genom fluorid smälts samman i hög temperatur. Glasmassan hälls sedan ut i formar som stelnar till färdiga glasmosaikbitar. Dessa små plattor i glas skiftar i underbara färger och nyanser.


Kvalitet specifikation

Halksäkerhets test

Pack data